Bompenger og norsk bombrikke i Danmark 

Om du skal på kjøretur til Danmark vil du oppdage at også de opererer med bompenger. Det kan likevel være deilig å være norsk i Danmark – spesielt med en AutoPASS-godkjent bombrikke, som SkyttelPASS-brikken. 

Den fungerer som betalingsmetode på flere broer og ferger, og kan knyttes opp mot gode rabattavtaler som gjør bilferien litt billigere! 

Helsingør via ferje
INNSEILING TIL DANMARK: Kom deg fra Helsingborg i Sverige til billedskjønne Helsingør i Danmark via ferje.
Foto: Shutterstock.

Er det bompenger i Danmark?

Ja, det er bompenger i Danmark, men i mye mindre grad enn her hjemme. Foreløpig benyttes det kun på Øresundsbroen og Storebæltsbroen. 

Fungerer AutoPASS-godkjente brikker i Danmark?

Ja, AutoPASS-godkjente brikker er i bruk og fungerer som betalingsmetode på flere broer og ferjer i Danmark. Du kan altså benytte din SkyttelPASS-brikke som betalingsmetode i Danmark.

Bestill din SkyttelPASS-brikke her!

Bompenger mellom Danmark og Sverige: Øresundsbroen

Skal du kjøre fra Kastrup til Malmø, eller motsatt? Da krysser du Øresundsbroen og må betale bompenger. Prisen avhenger av om du skal én vei eller tur-retur, hvilket kjøretøy du bruker, og hvilken avtale du har. 

Øresundsbroen er en del av EETS (European Electronic Toll Service), som betyr at de godtar AutoPASS-godkjente bombrikker som betalingsmetode.

Din SkyttelPASS-brikke kan knyttes til rabattavtale hos Øresundbroen, og her er det mye å spare. En enkelt tur over broen kan da bli så mye som 220 kr billigere! (Pris korrekt per 04.08.23)

Les mer om tilleggsavtale for Øresundsbroen.

ØRESUNDSBROEN: Kom deg enkelt fra Malmø i Sverige til Kastrup i Danmark via denne vakre broen. Foto: Shutterstock.

Bompenger på Storebæltsbroen

Skal du reise fra København til Odense, eller nærmere sagt mellom Nyborg og Halsskov i Danmark? Da krysser du den 18 km lange Storebæltsbroen og må betale bompenger. 

Prisen avhenger av om du skal én vei eller tur-retur, type kjøretøy og tidspunkt. 

Den AutoPASS-godkjente SkyttelPASS-brikken er godkjent betalingsmetode på strekningen og kan knyttes til rabattavtale hos Storebælt. På én enkelt krysning kan du spare så mye som 118 kr!

Les mer om tilleggsavtale for Storebæltsbroen.

Ferjer i Danmark med AutoPASS-godkjent brikke som betalingsmetode

Danmark har ikke mange fjell å skryte av, men sjø og ferjeforbindelser finner du derimot flust av. Heldigvis benytter en stor andel av ferjeforbindelsene AutoPASS-godkjente brikker som betalingsmetode. Du kan altså benytte SkyttelPASS-brikken din som betalingsmetode på alle ferjeforbindelser som er listet opp under. 

På noen kan du også tegne tilleggsavtaler som gir deg gode rabatter om du ofte reiser via strekningen.

Ferjeforbindelser som godtar SkyttelPASS-brikken som betalingsmetode:

Korte avstander, fine veier og vakre destinasjoner

Nå som du er opplyst om broer, ferjer, bompenger og hvordan de kan bli litt billigere, så gjenstår det hyggelige. Danmark er et ypperlig land å reise på bilferie i, med sine fine veier, korte avstander, og ikke minst vakre destinasjoner. Vi ønsker deg en god og bompengesmart tur!