Hvordan feste og fjerne bombrikken?

Å feste en bombrikke i bilen høres kanskje enkelt ut, men noen ganger kan det by på utfordringer – spesielt om du også må fjerne festet til en gammel bombrikke. 

SkyttelPASS-brikke festet i frontrute, med regn på utsiden
SIKRE DEG RABATTENE: Fest bombrikken med en gang, så kan du være trygg på at du får alle rabattene du har rett på. Foto: SkyttelPASS

Når du mottar din nye bombrikke i posten, er det viktig at du monterer den så snart som mulig. 

Du vil motta rabatter fra dagen etter at avtalen er bekreftet, fordi kjøretøyets registreringsnummer leses ved bompasseringer og på ferjereiser og kobles mot din avtale inntil du har mottatt og festet brikken i kjøretøyet.

Med brikke går derimot prosessen med å registrere passeringer og ferjereiser raskere, og det blir mindre sjanse for feilregistreringer. Slik sørger du best for å få alle rabattene du skal ha.

Bestill din SkyttelPASS-brikke her!

Hvor plasseres AutoPASS-brikken?

For personbil og lettere kjøretøy

Skal du feste bombrikken i en personbil, skal den plasseres like til høyre for bakspeilet i frontruten. I mange biler er dette området “skravert”, noe som gjør det enkelt å forstå akkurat hvor brikken skal plasseres. 

Det er viktig at brikken ikke hindrer sikten, verken til sjåføren eller personen i passasjersetet. 

SkyttelPASS-brikke festet i frontrute på bil i bomstasjon
RIKTIG PLASSERING: SkyttelPASS-brikken er festet på det skraverte området på høyre side av speilet slik at radaren i bomstasjonen enkelt kan lese den av. Foto: SkyttelPASS.

For lastebil, buss og tyngre kjøretøy 

For tyngre kjøretøy skal brikken generelt festes nederst på innsiden av frontruten. 

Det skal være 3-7 cm fri plass rundt brikken, det gjelder også avstand til området vindusviskerne beveger seg i på utsiden. 

Dersom du er i tvil om hvor brikken skal plasseres, anbefaler vi å kontakte kjøretøyforhandler. 

Hvordan fjerne AutoPASS-brikken?

Det kan være utfordrende å fjerne gamle brikke-fester, så det gjelder å være tålmodig og ikke gi opp. Unngå å bruke metallgjenstander, som for eksempel skrutrekkere, da dette lett kan skade ruten.

Vi anbefaler å mykne opp festet, enten ved å bruke oppvaskmiddel eller limoppløsende-middel. Da bør du først påføre middelet på frontruten rett ovenfor det gamle brikke-festet. Middelet vil da renne ned mot det gamle festet og løsne opp limet. Denne prosessen må gjerne gjentas flere ganger, før limet løsner så mye at du klarer å fjerne festet. 

Sitter festet helt fast, så bør du la middelet virke noen minutter før du prøver å fjerne det. Det beste er om du klarer å bruke fingrene til å få løsnet festet, men om det fortsatt sitter helt fast, kan du bruke et plastkort eller noe annet i plast. 

Med oppvaskmiddel eller limoppløsende-middel, tålmodighet og eventuelt et plastredskap, så kommer festet til å løsne til slutt.

Hvordan feste den nye bombrikken?

Når det gamle brikke-festet er fjernet, vask ruten med våtservietten som medfølger den nye brikken din. Ruten må være helt tørr før du fester den nye brikken. Når ruten er ren og tørr, kan du fjerne tape-beskyttelsen på det nye brikkefestet. 

Til slutt trykker du det nye festet hardt mot innsiden av frontruten i 10 sekunder. 

Nå er den nye brikken din montert, og du kan legge ut på kjøretur med gode AutoPASS-rabatter!

Bestill din SkyttelPASS-brikke her!

Hvordan feste din eksisterende SkyttelPASS-brikke i ny bil?

For å gjenbruke en SkyttelPASS-brikke som du allerede har i et annet kjøretøy, fester du enkelt det gamle brikkefestet til ruten med en god dobbeltsidig tape eller borrelåstape.

Når du har rengjort ruten og plassert brikken korrekt etter instruksjonene i denne artikkelen, fungerer din brikke akkurat som før. 

Instruksjoner