Hvorfor du ikke bør kjøre uten bombrikke

Hva skjer når du kjører uten bombrikke? Får du faktura i posten etterpå? Får du en faktura for hver passering eller en samlet faktura i slutten av måneden? Og hvordan betaler du på ferger dersom du ikke har bombrikke?

Elbil og dame i gul jakke ved sjøkanten
MYE Å SPARE MED BOMBRIKKE: Kjører du uten bombrikke går glipp av gode rabatter både for diesel-, bensin- og el-kjøretøy. Foto: SkyttelPASS

Bompassering uten AutoPASS-brikke

Dersom du kjører gjennom en bomstasjon uten bombrikke, blir passeringen registrert av bompengeselskapet som eier den bomstasjonen. Du vil da få tilsendt faktura i posten etter en viss periode, avhengig av det gjeldende bompengeselskapet. Kjører du gjennom flere bomstasjoner som eies av ulike bompengeselskaper, så vil du få tilsendt faktura fra hvert av bompengeselskapene. 

Kjører du uten gyldig AutoPASS-godkjent bombrikke, så går du glipp av flere fordeler som rabatter, timesregel* og månedstak*. Med andre ord, kjører du gjennom bomstasjoner uten brikke, vil fakturaen du mottar være på et høyere beløp enn om du har en gyldig bombrikke-avtale på plass.

*Ikke alle bomstasjoner tilbyr timesregel eller månedstak for passeringer. Sjekk autopass.no for å se hvilke regler som gjelder for bomstasjonen / bomringen du benytter.

Betaling på ferge uten AutoPASS-brikke

Det er ikke lenger mulig å betale manuelt på ferger i Norge. Det som skjer når du kjører inn på fergen i dag er at kjøretøyets registreringsnummer skannes, og da vet systemet om du har en gyldig AutoPASS-brikke eller om du må få faktura tilsendt i posten. 

Med AutoPASS-brikke får du 10% rabatt på reiser med alle ferjesamband i AutoPASS for ferje-ordningen som bruker brikke som betalingsløsning. Du finner oversikt over ferjesambandene her.

Det er også mulig å opprette tilleggsavtalen AutoPASS for ferje forskuddsavtale. Da får du 40-50% rabatt. En slik avtale oppretter du på AutoPASS for ferje sine sider etter at du har opprettet en brikkeavtale hos en AutoPASS-godkjent brikkeutsteder. 

Les mer om SkyttelPASS-brikken på ferje her!

Ferje på vei til kai
ENKEL BETALING MED AUTOPASS: Med AutoPASS-godkjent bombrikke går betalingen automatisk, og du får minimum 10% rabatt på alle ferjereiser. Foto: SkyttelPASS.

Fordelene med å ha AutoPASS-brikkeavtale 

Med gyldig AutoPASS-brikkeavtale som for eksempel SkyttelPASS-avtalen, mottar du pengebesparende fordeler på vei og ferje både for diesel-, bensin- og nullutslippskjøretøy så lenge kjøretøyet veier inntil 3500 kg eller er i gruppe M1. 

Blant annet mottar du rabatter på passeringer gjennom bomstasjoner og bomringer i hele landet, samt timesregel og månedstak der hvor dette gjelder. Med timesregel betaler du kun for én passering dersom du kjører med samme kjøretøy gjennom samme bomstasjon innen 60 minutter, og med månedstak betaler du kun for et bestemt antall passeringer gjennom samme bomring i løpet av en måned. 

Med SkyttelPASS-brikken får du:

  • 20% rabatt i alle AutoPASS-bomstasjoner i Norge med kjøretøy med totalvekt til og med 3500 kg, samt kjøretøy i gruppe M1.
  • 10% rabatt på reiser med alle ferjesamband i AutoPASS for ferje-ordningen som benytter brikke som betalingsløsning. Ved oppretting av tilleggsavtale hos AutoPASS for ferje forskuddsavtale og registrering av brikke i den, får du mellom 40-50% rabatt.
  • 10% rabatt på reiser med Bastø Fosen mellom Moss-Horten. Ved oppretting av tilleggsavtale hos Bastø Fosen og registrering av brikke i den, får du 30% rabatt.
  • Ingen månedlige gebyrer/månedsabonnement.
  • Automatisk tilsendt forbruksoversikt om du ønsker det.
  • Timesrabatt og månedstak i de bomstasjoner og bomringer som tilbyr dette.
  • Automatisk påminnelse ved salg av norsk privateid kjøretøy. Husk at det er avtaleeier sitt ansvar å avslutte kjøretøy i avtalen som skal selges/vrakes.
  • Alle dine bompasseringer og ferjereiser samlet på én faktura fra SkyttelPASS dersom du ikke har tilleggsavtale hos AutoPASS for ferje forskuddsavtale og/eller Bastø Fosen.
  • Tilgang til Min Side med oversikt over dine passeringer, fakturainformasjon, personalia, kjøretøyinformasjon og brikkenummer.

Les mer og bestill din SkyttelPASS-brikke her!