SkyttelPASS vant bombrikke-anbud i Oslo-etat 

Den bergensbaserte brikkeutstederen SkyttelPASS vant anbud hos Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo Kommune.

Anbudet gjelder levering av AutoPASS-godkjente brikker til alle etatens kjøretøy.

Administrerende direktør i SkyttelPASS, Vidar Raa, oppfordrer flere transportører til å gjennomføre anbud om brikker.

  • Med anbud kan transportører stille krav til at for eksempel vedlikehold av avtaler, rapportering og fakturering skal være bedre tilpasset deres egne løsninger enn det som oppnås uten konkurranseutsetting, sier Raa.
  • Dette er det første anbudet vi deltar i, og det er naturligvis veldig motiverende at vi går seirende ut av denne konkurransen, legger han til.

Ti av ti mulige poeng

I anbudsrunden konkurrerte SkyttelPASS mot Fremtind og Flyt. I tildelingsdokumentet skriver etaten at anbudet fra SkyttelPASS får ti av ti mulige poeng på pris og kvalitet.

Raa mener at flere bedrifter nå vil få øynene opp for anbud på brikkeavtaler.

  • Vi ønsker at flere transportører bruker anbud som virkemiddel for å få de beste betingelsene. Vi har en klar oppfatning om at de fleste bedrifter velger anbud når de skal kjøpe varer og tjenester, men AUTOPASS-brikker har lenge gått under radaren.

I konkurranse

SkyttelPASS ble etablert i 2021, og er offentlig eid. Likevel er administrerende direktør helt tydelig på at fokuset er å konkurrere mot kommersielle aktører som nettopp Fremtind og Flyt.

  • Anbudet fra Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo Kommune bidrar til å vise at anbud kan være riktig å gjennomføre for en virksomhet som har mange kjøretøy som trenger brikke, konkluderer Raa.
BRA MED KONKURRANSE: Administrerende direktør i SkyttelPASS, Vidar Raa, mener konkurranse i markedet for bompengebrikker vil gi kunden de beste betingelsene. Foto: Haakon B Schrøder